DYMM Sultan Ibrahim, TMJ Berkenan Menerima Menghadap KJ

DYMM Sultan Ibrahim, TMJ Berkenan Menerima Menghadap KJ

0
SHARE
Sumber Foto: FB_Johor Southern Tiger

JOHOR BAHRU –┬áSultan Johor Sultan Ibrahim Iskandar berkenan menerima menghadap Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaludin di Istana Bukit Pelangi pada petang hari semalam, Jumaat.

Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim turut berkenan menerima menghadap Khairy.

Menurut laporan Harian Metro, pertemuan Sultan Ibrahim dan anakandanya Tunku Ismail dengan Khairy itu dikongsikan menerusi gambar di Facebook Johor Southern Tigers.

Sepuluh keping gambar itu memperlihatkan Khairy menghadap Sultan Ibrahim, selain Tunku Ismail dan berbincang di meja di istana berkenaan.

Sumber Foto: FB_Johor Southern Tiger

Bagaimanapun, tiada penerangan mengenai intipati pertemuan berkenaan.

Sultan Ibrahim sebelum ini mencabar Khairy dan pasukan Sukan SEA yang diwakilinya bertanding polo bersama pasukan negeri itu.

Sultan Ibrahim bertitah, pasukan yang bertanding untuk sukan polo di Temasya Sukan Sea 2017 ibarat hanya untuk mencukupkan syarat pertandingan sahaja dan datang dengan handicap rendah serta mudah dikalahkan.

Titah baginda dipetik menerusi laman FB Johor Southern Tigers, malah Sultan Ibrahim bertitah berkemungkinan akan turut serta dalam pasukan Johor selain menghantar dua anakandanya serta dua orang penjaga kuda.

Sultan Ibrahim bertitah, baginda pernah menyertai pertandingan di serata dunia termasuk Piala Dunia ketika baginda menjadi Tunku Mahkota.