PRU14; PH Guna Logo PKR Untuk Bertanding

PRU14; PH Guna Logo PKR Untuk Bertanding

0
SHARE
Sumber Foto; AntaraPos

JOHOR BAHRU – Pakatan Harapan (PH) akan menggunakan logo dan simbol Parti Keadilan Rakyat (PKR) untuk bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

Memetik kenyataan pada portal berita Bernama, pengumuman itu dibuat Pengerusi PH, Tun Dr Mahathir Mohamad pada program Jelajah Harapan di Taman Bukit Dahlia, di Pasir Gudang, di sini, malam ini.

“Saya dengan sukacita ingin maklum dalam Pilihan Raya Umum ke-14 ini, keempat-empat buah parti ini (DAP, PKR, PAN) termasuk Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) sebagai individu, akan menggunakan simbol Keadilan (PKR),” katanya berucap pada program berkenaan.

Hadir sama Timbalan Presiden PH, Tan Sri Muhyiddin Yassin, Presiden PKR, Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, Presiden PAN, Mohamad Sabu dan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng.

Sementara itu, Mohamad mengumumkan timbalannya, Salahuddin Ayub akan bertanding kerusi Parlimen Pulai yang disandang oleh wakil Barisan Nasional (BN) Datuk Nur Jazlan Mohamed.

Selain itu, Exco Pemuda PAN Johor, Abrary Ramly bertanding di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Pasir Raja, Timbalan Ketua PAN Pengerang, Ahmad Kamah Nor (DUN Penawar), Timbalan Pengerusi PAN Johor, Dzulkefly Ahmad (DUN Kota Iskandar).

Setiausaha Organisasi PAN, Suhaizan Kaiat akan bertanding kerusi DUN Kukup.