Sukan Tarik Tali; PENTOWA Akur kekuatan KOMTOWA

Sukan Tarik Tali; PENTOWA Akur kekuatan KOMTOWA

0
SHARE

KENINGAU, SABAH – Pertandingan Tarik Tali 680Kg Terbuka memperlihatkan pertemuan peringkat akhir  seperti episod cerita yang berlaku di Sandakan minggu lalu dengan pasukan pencabar Persatuan Tarik Tali Daerah Penampang (PENTOWA) yang mana hampir mengejutkan pasukan pilihan iaitu Persatuan Tarik Tali Kota Marudu (KOMTOWA) dengan keputusan tarikan 2 set sempena Festival Gegar Keningau yang berakhir kelmarin, Ahad.

Kedua-dua pasukan menunjukkan persembahan yang begitu cemerlang dengan membuat tarikan yang padu, teknik dan kecergasan yang mengatasi pencabar-pencabar mereka.

Dalam peringkat separuh akhir, KOMTOWA mengalahkan Pasukan Duyong Jantan Cilipadi, Papar dengan kemenangan mudah 2-0. Sebaliknya, PENTOWA terpaksa berhempas pulas menumbangkan satu lagi pasukan pilihan iaitu Surun, Tambunan sebelum mara ke peringkat akhir.

Perlawanan sengit melawan pasukan Surun, Tambunan menyebabkan dua orang pemain utama PENTOWA telah tercedera dan sedikit menjejaskan kekuatan sebenar pasukan ini untuk beraksi pada perlawanan akhir di mana perlawanan tersebut telah menangi oleh KOMTOWA.

Perlawanan yang julung kali diadakan di Pekan Keningau ini dengan menampilkam pasukan pilihan dan berkemahiran serta mempunyai teknik yang tinggi ini telah menarik perhatian serta menghiburkan para penonton yang hadir. Ini juga turut memberi peluang kepada penduduk setempat dan juga peminat tarik tali di kawasan Keningau menyaksikan secara langsung pertandingan tarik tali yang berprestasi tinggi.

Johan ; Pasukan KOMTOWA

Naib Johan ; Pasukan PENTOWA

Tempat Ketiga ; Dikongsi oleh Pasukan Surun, Tambunan dan Duyong Jantan Cilipadi, Papar